Pastry Chef Alex Stefan

Despre mine

Cine sunt?

Alex Ștefan Pastry Chef

Pasiunea mea în domeniul cofetar se manifestă prin dragostea pentru fiecare detaliu, prin creativitatea de a experimenta arome și texturi noi și prin bucuria de a împărtăși deliciile mele cu ceilalți.

0 +
evenimente
0 +
ani de experiență
0 +
rețete
0 +
clienți mulțumiți

Conduc cu mândrie o echipă talentată formată din peste 25 de oameni, ce se îndreaptă în două direcții remarcabile: partea de cofetărie/gelaterie și patiserie.
În calitate de lider, am inspirat și ghidat această echipă diversă, aducând în fiecare zi pasiune, creativitate și devotament pentru arta culinară.
În prezent, avem în plan o extindere incitantă pentru două arii deosebite: preparatele în miniatură numite "petit fours" în patiserie și arta ciocolateriei. Aceste două domenii pline de rafinament și eleganță cer o abordare deosebită, o atenție meticuloasă la detalii și un echilibru sublim între gust, textură și aspect vizual.

Cofetar și patiser

din anul 2014, absolvent al școlii HoReCa School

Practică de specialitate

În laboratoarele Crowne Plaza și Ana PAN din București.

Fondator al cofetăriei Alex

începând cu anul 2014, am pus bazele propriei cofetării

Formare continuă

participând la concursuri internaționale și naționale între 2014 și 2023

Formări frecvente

la fabrica de ciocolată Belcolade, Belgia – 2019 si 2022

Consultant

în implementarea și eficientizarea fluxurilor de producție din laboratoare de cofetărie și patiserie, începând cu anul 2022

Medalie de argint

obținută în anul 2019, Romania Team, Global Chefs Challenge, Rimini

Profesor și formator

începând din anul 2022, în cadrul HoReCa School

Evenimente demonstrative

în aer liber, de concepere a a tortului și montarea live a produselor de tipul “petit fours”

Participări la masterclass-uri

cu chefii Nina Tarasova, Karim Bourgi, Stephane Leroux, Jeffrey De Weyer, Stephane Glacier, Amaury Guichon, Hans Osvaldo, Francesco Luigi Carusi

Partener

al complexului Stejarul Mija

Inginer în chimie alimentară

absolvent al Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, UPB, București, doctorand în Produse Funcționale Bazate pe Bioceluloză, cu impact în industria alimentară modernă

Viziune

Experiența și practica încă din perioada copilariei, în jurul vârstei de 10 ani în interiorul business-ului familiei, și-au pus amprenta asupra parcursului meu.

Petrecerea și  crearea proprie a  unui context de a fi prezent în mijlocul producției, din sânul brutariei și patiseriei, au fost decisive în alegerea cu putere a fi ancorat în starea de a descoperi permanent și complet noi tehnici.

Fiind mânat de această pasiune a aluaturilor, am urmat un curs intensiv și practic din dorința de a persevera pe patiserie am dat de cofetarie, care m-a învăluit cu totul. Astfel, am început ușor să aplic tot ceea ce învățam în restauratntul familiei mele, iar practica constantă și testele au devenit felul meu de a fi.  Am iubit, iubesc să fiu cu oamenii și să creez cu ei ceva inedit.

Brand Ambassador

Ciocolata Lubeca

Gala Chefi de România

Young Pastry Chef, locul 1
Cofetărie clasică, locul 3

Global Chefs Challenge, Riminim 2019

Medalie de argint

Premii și distincții

Olimpiade culinare, cupe internaționale și naționale

Concursul Gastropan, 2019

Premiul inovației, tortul inovativ al anului, Bios Cake

Cozonacul anului, 2022

Cel mai bun produs de patiserie din România

Concursul Gastropan, 2022

Premiul pentru cel mai bun tort

Cupa Vojvodina, Serbia, 2018

Medalie de aur și bronz

Olimpiada Mondială CULINARA IKA, Stuttgart, 2020

Echipa de juniori a României, medlie de argint și bronz

Olimpiada Mondială Culinară Luxepo Villeroy & Boch, 2022

Medalie de bronz la individual
Medalie de bronz cu echipa Casa Boierului din deal

Proiectele mele

premiate și inovative

Proiectele mele

premiate și inovative

Partenereriat cu chef Vera Maxim, Trend 2022

Gust sofisticat, simplitate în decor
Torturi prietenoase cu mediul

Funcționalizarea biocelulozei în industria de cofetarie

Participarea la conferința RICCCE, Sinaia 2022
Obținerea de jeleuri comestibile cu extract de antociani